VYBERTE SI VAŠI ZEMI / OBLASTI

Author headshot ansell
Ansell Ltd. dubna 08, 2024

Společnost Ansell oznamuje uzavření dohody o převzetí společnosti KCPPE

8. dubna 2024 – Společnost Ansell dnes oznámila, že uzavřela závaznou dohodu o převzetí 100 % aktiv, která tvoří divizi osobních ochranných prostředků společnosti Kimberly-Clark (KCPPE), v hodnotě 640 milionů USD.

Očekává se, že akvizice bude dokončena do září 2024, pokud bude schválena antimonopolním úřadem a budou splněny další nezbytné podmínky.

Generální ředitel a výkonný ředitel Neil Salmon k akvizici uvedl:

„Po mnoho let jsme vyhodnocovali spojení s KCPPE jako jednu z nejatraktivnějších akvizičních příležitostí a jsem potěšen, že jsme se nyní se společností Kimberly-Clark dohodli, že optimální cestou pro další rozvoj tohoto podniku je jeho vlastnictví společností Ansell.

Touto akvizicí posilujeme prodej specializovaných produktů určených pro aplikace v čistých prostorách, které jsou dnes evidovány pod jednotkou Life Sciences SBU, a zároveň rozšiřujeme portfolio produktů prodávaných do vědeckých oblastí, které zahrnují výrobu léčiv, zdravotnických prostředků a polotovarů a laboratoře pro akademický a průmyslový výzkum.

Značky KimtechTM a KleenGuardTM, které přebíráme, a zkušený obchodní tým KCPPE, který za nimi stojí, mají silnou pověst kvality a inovací vybudovanou během mnoha let vedoucí pozice v oboru. Jedná se o podobné vlastnosti jako u společnosti Ansell, avšak společnost KCPPE má obzvláště silné stránky v oblasti portfolia produktů, geografické pozice a diferenciace udržitelnosti, které významně posílí celkové postavení společnosti Ansell na trhu a diferenciaci zákazníků.

Naše stávající působnost a naše globální organizace a dodavatelský řetězec vytvářejí příležitost k vytvoření významné synergické hodnoty z akvizice a zároveň zvyšují náš společný organický růstový potenciál a my jsme nadšeni z výhod, které to přinese zákazníkům a akcionářům společnosti Ansell.“

O SPOLEČNOSTI KCPPE

Společnost KCPPE je předním světovým výrobcem osobních ochranných prostředků, který navrhuje, uvádí na trh a prodává inovativní a diferencované bezpečnostní produkty včetně rukavic, ochranných oděvů a ochranných brýlí.

Produkty společnosti KCPPE se prodávají pod dvěma předními značkami: KimtechTM a KleenGuardTM. Produkty značky KimtechTM, zejména rukavice a ochranné oděvy, se prodávají na atraktivním globálním trhu pro oblast vědy, kde je společnost KCPPE důvěryhodným dodavatelem v rychle rostoucím subsegmentu čistých prostor, podporovaným technickými prodejci se silnými vztahy s koncovými uživateli. Produkty značky KleenGuardTM, včetně ochranných oděvů proti chemikáliím a ochranných brýlí, se prodávají na mnoha koncových průmyslových trzích. Zákaznická základna společnosti KCPPE je celosvětová, přičemž většina prodejů probíhá v Severní Americe.

Kromě svého portfolia diferencovaných produktů nabízí společnost KCPPE svým zákazníkům služby zvyšující hodnotu, včetně služeb programu recyklace osobních ochranných prostředků po skončení životnosti The RightCycleTM, která pomáhá zákazníkům plnit jejich cíle v oblasti udržitelnosti.

Přístup k integraci

Společnost Ansell uzavře se společností Kimberly-Clark dohodu o přechodných službách, která zahrnuje podporu při přechodu zákazníků, dodavatelů a zaměstnanců na společnost Ansell a poskytování různých služeb podpory podnikání po dobu až 12 měsíců.

KONEC

Připojte se k diskusi